Meer dan 100

Ik weet het nog goed, de eerste tweet. Buiten was het regenachtig. Het was vroeg donker. Die dag werd ik 40 werd en klikte met een trillende wijsvinger op ‘tweet’, nieuwsgierig naar wat er zou komen. Nou, er gebeurde helemaal niks. De hele wereld kon het lezen: “Vandaag word ik 40, mijn eerste blog staat online. #40 #blog #hoop”. Maar niemand las het. Inmiddels zijn we een half jaar verder en vertelt mijn scherm me dat ik 154 volgers heb. Al die mensen lezen wat ik tik, als ze daar zin in hebben. Dat had ik niet verwacht.

De eerste volger is me het meest bijgebleven. Dat is Nicky Corts, de bloggende bioboerin (@Nicky_pent). Als beginnend schrijver wil ik dat mijn schrijfsels gelezen worden en wil ik weten wat mensen ervan vinden. Met één volger ben je er nog niet. Op de bank filosoferen over massa’s Twitter volgers brengt me niet verder, behalve dan in een droomwereld. Mijn doel: de honderd halen. De vraag: hoe doe ik dat?

Al zoekend en lezend op internet kom ik toch weer bij Nicky uit. De titel van haar artikel ‘Hoe krijg je meer dan 1000 Twitter volgers’ verwoordt precies mijn droom. Meer Twitter volgers, dat wil ik! Ik lees hoe Jan Roelof slaagt op Twitter en denk meteen: dat kan ik ook! En zo begin ik mensen te volgen die mij interessant lijken. En tot mijn stomme verbazing volgen de meesten ook terug. Hoe geweldig is dat!

De vele verhalen en blogs leren me over de interesses, vreugdedansjes, grapjes en frustraties van al die mensen. Als ik ze op straat zou tegenkomen zou ik ze niet herkennen en toch voelt het alsof ik een kijkje in hun leven mag nemen. Bijna elke dag verdiep ik me in wat ze allemaal te vertellen hebben, omdat het zo menselijk is.

Nu zijn er ook volgers die meer dan 20.000 volgers hebben. Tja, er is altijd baas boven baas. Ik ben blij met mijn 154 en blijf zoeken naar de verhalen van al die mensen.

Mevrouw M