Wie is Mevrouw M

Ik ben Mevrouw M, in het echt Monica. Ik woon in Renesse, ben 40 jaar en heb een leuk gezin. Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven en samen hebben we een hele bijzondere en lieve dochter. Zij biedt veel inspiratie. Door haar autisme zijn haar uitspraken en gedachten vaak zo mooi. Een ‘normaal’ brein zou het niet kunnen verzinnen. Maar autisme heeft ook een keerzijde. De eenzaamheid is soms pijnlijk om aan te moeten zien.

Mijn paspoort is Belgisch, dat komt door mijn Vlaamse papa. Mijn wortels liggen in Zeeuws Vlaanderen, daar ben ik opgegroeid.

Vaak heb ik gedagdroomd over dingen die ik zou kunnen worden. Mijn wispelturigheid zorgt er iedere keer voor dat ik telkens niet de stap durf te nemen om iets waarvan ik droom ook echt te gaan doen. Zo’n twee jaar geleden begon ik aan een soort dagboek, waar ik af en toe mijn gevoelens en frustraties opschreef. Ik merkte dat er meer rust in mijn hoofd kwam door dingen op te schrijven. En omdat ik zoveel dingen interessant vind, heb ik inspiratie genoeg. In oktober en november heb ik een aantal schrijf workshops gevolgd en ook volg ik momenteel een cursus in commercieel schrijven en één in creatief schrijven. Het plezier in schrijven groeit nog iedere dag. Op de dag van mijn 40e verjaardag heb ik mijn eerste blog online gezet. Het voelde als een bevrijding om nu eindelijk eens over die sloot te springen, mezelf te kunnen zijn.

Ik schrijf veel over de dingen die ik beleef met onze dochter en probeer me op die manier te verdiepen in autisme en haar belevingswereld. Ook schrijf ik over mijn gevoel en ik zou het leuk vinden om ook in opdracht van anderen iets te schrijven. De focus verleggen naar bijvoorbeeld organisaties die  dingen doen waar mensen blij van worden. Ik zal wel zien waar het schrijverspad mij naartoe leidt.